Eén van de meest bekende marathons in Europa is de marathon van Amsterdam. Er komen veel toplopers op af omwille van het snelle parcours en de prima organisatie. Een nadeel van Amsterdam is dat er dikwijls redelijk wat wind staat wat dit jaar ook het geval was. Niettemin werden er topprestaties neergezet.

Twee Animo atleten stonden In Amsterdam aan de start van hun eerste marathon. Hun voorbereiding aan de hand van persoonlijke trainingsschema’s verliep goed. Het belangrijkste in een eerste marathon is voornamelijk de afstand overbruggen met een positief gevoel. Aaron Bronckaers liep van het het begin tot het einde aan een constant tempo en finishte in 3u54. Hij traint nog niet zo lang onder begeleiding en heeft het potentieel om er veel meer uit te halen, zeker ook op kortere afstanden. Een heel sterk debuut! Bram De Graef heeft zijn hoofddoel eveneens bereikt. Hij kwam een klein beetje eerder over de meet in een tijd net onder de 3u50. Toch hadden we stiekem gehoopt op een iets snellere tijd. Paar dagen later weten we wat waarschijnlijk de oorzaak van het “mindere” gevoel was wat zich al tijdens de eerste helft van de race uitte. De avond na de marathon werd Bram wat koortsachtig en dit brak door tijdens de nacht. Er “broedde” dus wellicht als iets. Chapeau dat Bram ondanks dit zijn marathon in deze tijd uitliep. We weten dus dat er veel meer kan en die kansen gaan er zeker en vast nog aankomen! Eerst goed herstellen nu…

Op dezelfde dag van Amsterdam vond de halve en hele marathon van Brugge plaats. Melissa Schraeyen had al even haar zinnen op de volledige afstand gezet. Ze bereidde zich zeer professioneel voor met inspanningstesten, een zweettest en 1 op 1 voedingsadvies gedurende enkele maanden. Ze liet dus niks aan het toeval over en dit kwam tot uiting in Brugge. De afstand werd vlot afgelegd en dit zelfs in een mooie tijd van 4u22. Knap voor de eerste keer en als de vorderingen blijven voortzetten dan kan daar zeker nog een stuk af! Op de halve marathon was Filip Lammertyn van de partij. Hij is net opgestart en wil in het voorjaar een goede marathon lopen. In Brugge liet hij al zien wat hij in zijn mars heeft. Hij kwam over de finish in 1u38 en had nog een stevig eindschot in de benen. We weten zeker dat we hier nog veel meer uit gaan kunnen halen!