De marathon in Eindhoven is een snel parcours en velen Belgen trekken hier naartoe om mooie tijden te lopen. Al vele jaren wordt ook in Eindhoven het Belgisch kampioenschap marathon gehouden, hoe vreemd het ook klinkt. De organisatie is altijd super en dat was deze editie niet anders.

Inge Everaerts stond aan de start van haar tweede marathon (ze liep al eerder Rotterdam). Uit haar trainingen wisten we dat ze zeker een PR in de benen had en dat die mooie grens van 4u erin zat. Inge heeft een mooie trainingsbasis uitgebouwd en volgt nauwgezet de trainingsschema’s. Ze toont ook dat ze nog veel potentieel heeft want ze komt nu pas in haar “doen”. De eerste 30km liepen super! Dan was er een klein (beperkt) verval en ze finishte in 4u05. Toch erg knap gedaan, een dik PB van 20 minuten! Die sub 4u zal er wel komen met nog iets meer “power” in de benen.

Verder was Gerlinde Loos niet meer te houden om te tonen wat ze in haar mars had. Wat zij de laatste maanden laat zien is indrukwekkend. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ze haar beste marathon ooit liep in Eindhoven. Ze was één van de heel weinigen die zo constant liep. Daaraan hebben we hard gewerkt en de trainingstips hebben geholpen. Een tijd van 3u21 is echt wel top en volgend jaar komt de duik onder de 3u20 🙂

Bij de mannen deed Wouter Simons mee aan het BK. Het doel was om in zijn 2e marathon (1e was haaswerk voor coach Karen) onder de 2u30 te eindigen en afwachten wat dit zou brengen qua positie op het BK. Wouter toonde wat hij in zijn benen heeft en kwam op 1u10 door op de halve. Na een even wat moeilijker stuk kon hij mooi terug versnellen en kwam over de meet in 2u22 en 3 seconden! Wat een knaltijd! Dit is de kers op de taart van zijn prachtig seizoen. Coach Jens heeft duidelijk laten zien hoeveel hij uit iedere atleet kan halen! Wouter eindigde op de 7e plaats voor het BK, maar op slechts een dikke minuut van het podium. Next goals!

Coach Karen deed eveneens mee op dit BK. Ze haalde de Belgische titel binnen in een nieuw PR en werd 5e tussen de Afrikaanse dames op slechts 50 seconden van het internationaal podium. Meer over de belevenis over de titel vind je hier en interviews over de Belgische titel lees je in Atletiekleven, in dit artikel en op de site van Atletiek Vlaanderen. Een case study van Animo voedingscoach Joany Looijer over maag/darmproblemen bij duursporters hielp om alles perfect te laten verlopen. Later meer hierover.

Conclusie: 4 op 4 persoonlijke marathon records en mooie resultaten op het nationale kampioenschap!