Elk jaar is het weer zover, een loopfeestje in Hasselt. Meestal valt Dwars door Hasselt samen met de marathon in Eindhoven zoals ook bij de huidige editie. Hierdoor konden Wouter Simons en Coach Karen Van Proeyen hun titel op de 15km niet verdedigen mits ze in Eindhoven hun doel stelden op het BK marathon. Niettemin stonden er toch wel een heleboel atleten van Animo aan de start.

Maxime Schreurs had een stevige break genomen na Ironman Hamburg. Ondertussen is hij in volle opbouw richting marathon Valencia. De 15km Hasselt was een goede test. Maxime liep 58’20. Dit is een goed resultaat. De conditie gaat terug in de goede richting. Ook Laurens Stammen gaat binnenkort deelnemen aan marathon Valencia. Laurens is goed aan het trainen. De goede wedstrijd in Hasselt (1u12) is dus zeker geen verrassing! Ellen Appermont traint ook voor de marathon van Valencia en is in zeer goede doen. Ondanks een lichte hindernis liep ze echt sterk binnen aan een gemiddelde van net sneller dan 5’20/km. Hetzelfde kunnen we zeggen van Hilde Lemmens. Ze vloog net als tijdens de Ambiorix run door de straten van Hasselt en zette weeral een PR neer. Christophe Beckers begint deze week in ons Team te trainen en liet zien dat hij zeker een mooi potentieel heeft met sterke km-tijden van sneller dan 4’45. Bart Claes toonde ook dat de conditie nog goed zit. 1u05 is een prima resultaat. Pieter-Jan Loyens liep enkel weken gelden een goede 21km. De Hasselt trok hij de goede lijn door en liep hij zijn snelste 15km (1u05). Tim Vesters wou Dwars door Hasselt ook niet laten schieten en liep een training op de 15km. Hetzelfde gold voor Bram De Graef die 15km aan marathon tempo liep en volgende zondag klaar is om te knallen tijdens de Amsterdam marathon!

De 5 en de 10km waren er ook in Hasselt. Mathias Wiame liep in Hasselt de 5km. De laatste trainingsweken verliepen goed dus Mathias ging voor een PR. Mathias liep veel beter dan verwacht en ging zelfs net onder de 20′ (19’58). Jeroen Delannoi zette een zeer scherpe tijd neer van 45′ op bijna 11km. De trainingen hebben rendement! Super prestaties!!!