Op de Ambiorix run in Tongeren stonden aardig wat Animo lopers aan de start. De Ambiorix run maakt deelt uit van de https://vandersanden-limburgruns.be en de organisatie is daar altijd top.

Op de 5km sloot Sarah Verjans haar seizoen mooi af met een 3e plaats en een PR op de 5km.
Dave Van den Wildeberg liep ook een PR en liep precies 20′ op de 5km. Volgende keer net onder die 20′? đŸ˜‰ Jill Dreessen werd knap 5e bij de vrouwen algemeen en 2e in haar leeftijdscategorie en brak wel al die mooie grens van 20′ ! Wouter Simons koos om zowel de 5km als de 10km mee te lopen als laatste stevige prikkel voor het BK marathon. Hij won de 5km in een knappe tijd en met een gevoel.

De 10km ging een dik uur later van start en de weersomstandigheden bleven vrij goed. Wouter was dus ook hier van de partij en moest enkel Sam Nulens laten voorgaan. De tijden van sub 33′ waren wel scherp op dit toch wel vrij pittige parcours! Ook Aaron Bronckaers is in volle voorbereiding op een marathon, namelijk Amsterdam. Hij liep een zeer sterke 10km in 44′ en mag dus vertrouwen tanken. Verder hadden Manu Heirbout en Jo Goossens er weer veel zin in en lieten hun goede benen zien met tijden van net boven de de 50′. Beter dan verwacht! Bij de vrouwen stond Anke Snijders met een big smile van het begin tot het einde in Tongeren. Heel leuk om haar zo te zien genieten, maar ook een beetje af te zien. Haar doel was om de 10km uit te lopen en amai wat een eindsprint had zij nog in de benen! Heidi Schruers en Hilde Lemmens genoten ook en toonden lef! Ze finishten allebei in mooie tijden net onder en boven het uur. Heel veel PR’s en de coaches zagen dat het goed zat! Fijn dat de resultaten verbeteren met de persoonlijke coaching en inspanningstesten ! En tof dat er ook altijd Animo atleten komen kijken die zelf niet starten. Top dagje!