De Ironman world championship in Hawaii is het grootste triathlon spektakel van het jaar. We konden genieten van 2 spannende wedstrijden met veel straffe prestaties.

Animo had 3 atleten aan de start.

Steven startte donderdag. Het doel was om te genieten van deze ervaring. De wedstrijd begon goed. Het zwemonderdeel werd vlot afgewerkt. Ook het eerste deel van het fietsen ging volgens plan. Na 100km kreeg Steven last van zijn maag. Het werd vanaf dat moment moeilijk om nog voeding binnen te houden. Steven bleef wel goed indelen en bereikte nog vlot de wisselzone. Ook tijdens de eerste kilometers van het lopen waren er maagproblemen maar Steven bleef goed doorgaan. Naarmate de kilometers vorderden, kon Steven terug meer koolhydraten opnemen en kon hij zijn tempo terug verhogen. Ondanks de maagproblemen genoot Steven van zijn race en bereikt hij de finish in 12u54.

Bert is nog niet lang bezig met triathlon. Hij is natuurlijk een all round topsporter. Het duurde dan ook niet lang vooraleer hij goede resultaten begon neer te zetten. Tijdens zijn eerste ironman kwalificeerde hij zich meteen voor Hawaii. De voorbereiding werd wel moeilijk gemaakt door een valpartij waar hij zijn sleutelbeen brak. Zoals we Bert kennen, duurde het niet lang voor hij weer volop aan het trainen was. Bert geraakte net op tijd terug in vorm voor Hawaii. Het plan was om net onder de 10u te finishen. Het zwemmen werd afgewerkt in precies 1u. Op de fiets verbruikte Bert zo weinig mogelijk energie en probeerde hij zich koel te houden. Desondanks ging het hard, Bert startte het lopen na 6 uren wedstrijd. De warmte maakte het voor alle deelnemers lastig. Bert deelde goed in en managede de warmte zo goed mogelijk. Bert bereikte na een sterke race de finish in 10u03. Wat een topprestatie!

Danek kent al een lange carrière als triathleet. Hawaii was voor hem de kers op de taart. Het doel dit jaar was om in Ironman Zweden een goede tijd neer te zetten. Dit lukte erg goed en Danek verbeterde zijn PR met bijna een kwartier. Dit is weer een bewijs dat je elk jaar nog progressie kan maken. Na Kalmar stonden er enkele weken rust op het programma. De opbouw voor Hawaii was kort maar goed. In Hawaii was het doel om goed te finishen en te genieten van de wedstrijd.

Het zwemmen verliep volgens plan. Na iets meer dan 1u kwam hij uit het water. Danek is een sterke fietser. Hij pakte dit onderdeel dan ook slim aan. Hij deelde zijn krachten goed in en maakte stelselmatig plaatsen goed. Na iets meer dan 6u kon hij starten met lopen. Het eerste deel ging goed. Vanaf het energy lab kreeg Danek het moeilijk. De warmte begon zijn tol te eisen. Dit werd nog wat moeilijker gemaakt doordat er bij de bevoorradingen geen ijs meer was. Het laatste uur werd op karakter afgewerkt. Danek finishte zijn eerste Ironman world championship in 10u38.

Proficiat!