Alexander en Glenn stonden in Barcelona aan de start van hun eerste Ironman.

Alexander finishte vorig jaar in Cascais zijn eerste triathlon. Dit smaakte duidelijk naar meer want hij zei meteen dat hij een volledige Ironman wou doen. De voorbereiding startte in januari. We zagen tijdens de lactaattesten dat er een mooie progressie gemaakt was in vergelijking met het jaar ervoor. Het trainingsschema richting marathon Parijs werd goed afgewerkt door Alexander. Een mooie PR gaf dan ook veel vertrouwen. Het trainingsvolume werd na de marathon rustig opgebouwd. De laatste weken voor de Ironman waren pittig maar Alexander was er helemaal klaar voor.

Het wedstrijdplan werd goed uitgevoerd en Alexander kwam nooit echt in de problemen. Na 11u43 racen mocht Alexander zichzelf een Ironman noemen!

Glenn heeft de laatste 2 jaren veel ervaring opgedaan. Hij deed veel halve Ironmans en kon elke wedstrijd een stapje vooruit zetten. Vooral het lopen was tijdens de 70.3 wedstrijden altijd sterk. Ironman Barcelona werd gekozen als Ironman debuut. Helaas was de voorbereiding een beetje moeilijker door een aanslepende scheenbeenblessure. Glenn verzorgde zichzelf goed en kon de belangrijkste trainingen goed afwerken. Het zwemmen ging volgens plan. Ook tijdens het fietsen werden de wattages goed aangehouden. Jammer genoeg kreeg Glenn halverwege het looponderdeel ademhalingsproblemen waardoor het tempo verlaagd moest worden. Glenn toonde veel karakter en bleef doorgaan. Uiteindelijk finishte Glenn nog in 11u18. Dit is een goede tijd voor een eerste Ironman. Hij mag erg trots zijn op zijn prestatie.