De Meerdaalwoudtrail is elk jaar een leuke uitdaging met verschillende afstanden. Een heel aantal Animo atleten werkten een goede duurtraining af op het pittig parcours. Het zeer koude weer maakte dat de inspanningen dubbel zo zwaar aanvoelden. Ondanks dit konden Niels en Glenn er een mooie trainingsloop van maken. Ook Sam die recent de trainingsschema’s volgt ter voorbereiding van een marathon in 2023, werkte een prima trail af! Tom koos voor de langste afstand van 43km wat er uiteindelijk zelfs meer waren! Dit was één van de hoofddoelen dit jaar voor Tom en hij genoot! Het ging beter dan verwacht (wellicht door zijn brede glimlach) ! Prachtig werk en al het trainingswerk heeft geloond! Hij mag zich nu een ultraloper noemen 🙂

Op de Mijnentocht deden Kurt, Dave, Jana en Ronald mee. Ze deden het eveneens prima! De vele hoogtemeters maakten het extra pittig. Ronald mocht achteraf terecht erg trots zijn op zijn sterke prestatie!

Ultraloper Kristof had grote plannen. Hij waagde zich aan de Bello Gallico (160 km en 2300 hoogtemeters). Neem daar nog de vriestemperaturen bij en iedereen weet wel dat dit een enorm straffe prestatie is als je kan finishen. Vele lopers die waren ingeschreven verschenen niet aan de start en een heel aantal die gestart waren haalden de eindstreep niet. Onze Kristof wel hoor en hoe! Hij werd 39e van de 132 finishers in een top veld en speelde wat mindgames mits hij last kreeg van de maag na 90km. Qua conditie en spieren verliep alles top! Zijn doelen voor 2023 zijn nog indrukwekkender!

Ook op straat werden er een aantal schitterende prestaties geleverd. In Parijs liep Loic een erg straffe tijd op de 10km, namelijk 32’43” ! Iets korter bij huis liep Jan eveneens een dijk van een wedstrijd in Lier (Powerplus Run). Hij kwam over de lijn in 34’07 na 10km. Wouter liep op de Kerstrun in Kinrooi zowel de 5 als de 10km. De 5km won hij zonder veel moeite. Op de 10km ging het heel hard en een temp van 3’06/km was net niet genoeg om een tweede overwinning te behalen, maar wel een boost voor het zelfvertrouwen!