Trails zijn zeer goede prikkels om sterker te worden en kunnen ook een doel op zich zijn. Zowel in de winter als in de zomer worden er veel trails/natuurlopen georganiseerd van allerlei afstanden. Lindsay Linassi heeft grote ambities op de trail en is nog maar pas aan het trainen bij Animo. Om de benen eens te testen deed ze mee aan de Terhills Trail op de 11km. Ze werd 6e vrouw en liep een sterk gemiddeld tempo (5’11/km) op dit pittige parcours. Straf! En dat gaat zeker nog beteren nadat we haar juiste trainingszones en metabool profiel kennen na de Inscyd looptest.

De Kerstlopen komen er stilaan weer aan! In Brugge zijn ze er vroeg bij. Filip Lammertijn is prima aan het trainen en dat wilde hij ook laten zien. Hij liep een persoonlijk record op de kerstloop in Brugge op de 10,5km. Een tempo van 4’12/km is zeker echt heel sterk! Zijn volgende doel is de halve marathon op onze Run For Charity: https://my.raceresult.com/225487/registration . Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar!

Nog iemand met grote doelen is Kristof Onckelinx. Ter voorbereiding van de Bello Gallico (160km, 2300 hoogtemeters) liep hij vorige week 62km op de Limburg warmste aan een tempo van ongeveer 6’30/km!!! Dat ziet er goed uit voor volgende week!

Zowel Wouter Simons als coach Karen zijn momenteel actief in het veldlopen. Veel atleten doen dit tijdens de wintermaanden om sterker te worden. Wouter staat momenteel 2e in het Limburgs criterium en liep oa in Genk naar de overwinning. Hij is een stuk sterker geworden dan vorig jaar dankzij de juiste trainingsprikkels die hij krijgt bij Animo! Coach Karen behaalde reeds een 2 op 2 overwinning en probeert zo even weer wat progressie te maken op het korter werk om nadien een stap vooruit te zetten op de marathons en trails. De winst voor eigen publiek was natuurlijk zalig en werd daar geapprecieerd.

Prima bezig allemaal!